رژیم شوک چیست؟

1 مهر 1402
رژیم شوک

این مدل یکی از رژیم غذایی های منحصر به فرد است که در مدت زمان 14 روز یا دو هفته انجام می شود. پژوهش و اطلاعات بدست آمده نشان می دهد که رژیم شوک تا حد زیادی بر متابولیسم و سوخت و ساز بدن می تواند تاثیر گذار باشد و با این کار وزن افراد را کاهش می دهد. مواد غذایی ای که در این رژیم می توان استفاده کرد، سوخت و ساز بدن شما را افزایش می دهد. یکی از مهم ترین مسئله در رژیم غذایی شوک، کاهش میزان کالری روزانه است.

این رژیم در کاهش کالری دریافتی بدن و افزایش سوخت و ساز بدن تاثیر بسیار خوبی دارد. غذاهای رایجی که در این رژیم مورد استفاده قرار می گیرد، شامل ماست و تخم مرغ است. کسانی که از برنامه غذایی شوک استفاده می کنند، بایستی بین 500 تا 1000 کالری روزانه مصرف کنند.

این مقدار کالری کمتر از کالری است که افراد روزانه مصرف می کنند. در نتیجه بدن شما برای جبران این اتفاق، چربی های نواحی مختلف بدن را تجزیه خواهد کرد. همین روش بر کاهش وزن تاثیر گذار است. انتخاب درست مواد غذایی که می خواهید استفاده کنید در رژیم اهمیت بسیار زیادی دارد. ترجیحا بایستی از مواد غذایی استفاده شود که قابلیت چربی سوزی بسیار زیادی دارند.


دسترسی سریع👇


۵ مرحله مهم در رژیم شوک

اگر شما این رژیم غذایی برای لاغر شدن را انتخاب کرده اید، بهتر است به 5 مرحله مهم توجه داشته باشید. رعایت این 5 مرحله برای کاهش وزن شما ضروری است. البته می توانید با صلاحدید متخصص تغذیه، هر یکی از مراحل را حذف و یا مرحله جدید اضافه کنید.

مرحله یک؛ کاهش میزان مصرف شکر

اولین و یکی از مهم ترین مراحل برای کاهش وزن سریع در رژیم شوک، کاهش میزان مصرف شکر است. کارشناسانی که این مدل رژیم را ارائه داده اند، معتقدند که میزان مصرف شکر تصفیه شده بایستی به صفر یا حداقل برسد. تنها با این روش است که می توانید سریع وزن کم کنید و به تناسب اندام برسید. مواد غذایی که حاوی شکر تصفیه شده هستند، می توانند بر تجمع چربی در نواحی مختلف بدن مثل شکم و پهلو تاثیرگذار باشند.

کاهش میزان مصرف شکر

مرحله دو؛ افزایش مصرف سبزیجات

مرحله ی بعد در رژیم غذایی شوک، مصرف بیشتر سبزیجات است. به همین دلیل در قدم اول بایستی شکر تصفیه شده را از تمامی وعده های غذایی حذف کنید و در قدم دوم باید میزان مصرف سبزیجات را بیشتر کنید.

سعی کنید حداقل دو وعده غذایی روزانه را سبزیجات استفاده کنید. منظور از سبزیجات مواد غذایی است که حاوی نشاسته نباشند. از مواد غذایی که حاوی کربوهیدرات است نمی توان استفاده کرد به دلیل اینکه فرآیند چربی سوزی را به تعویض می اندازند. بهترین سبزیجاتی که می توان در این دوره استفاده کرد، سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج، کلم برکلی، خیار، فلفل دلمه ای و هویج است.

بیشتر بخوانید 👈 رژیم مدیترانه‌ ای

مرحله سوم؛ افزایش مصرف پروتئین بدون چربی

 در مرحله بعد، افزایش مصرف پروتئین های بدون چربی مطرح است. پروتئین بدون چربی، بهترین گزینه برای کاهش وزن سریع و حجم دادن به عضلات است. در این رژیم وعده های غذایی سالم و متعادل مصرف می کنید که این روش کمک می کند راحت تر وزن کم کنید. یکی از مزایای پروتئین های بدون چربی، کالری کمتر نسبت به پروتئین های چرب است.

مرحله چهارم؛ افزایش مصرف آب

افزایش مصرف آب

در مرحله چهارم برای کاهش وزن، افزایش مصرف آب مطرح است. بسیاری از افراد، در رابطه با این مسئله بی توجهی می کنند. ولی آب تاثیر بسیار خوبی بر بهبود متابولیسم و سوخت و ساز بدن دارد. هر فرد بایستی در صورت عادی، حدود 8 تا 12 لیوان آب در روز بنوشد. اما پیشنهاد می کنیم در هر ساعت، بین 200 تا 250 سی سی آب مصرف کنید.

مرحله پنجم؛ کاهش میزان مصرف کربوهیدرات ها

 در مرحله پنجم، کاهش میزان کربوهیدرات در برنامه غذایی مطرح است. کاهش مصرف کربوهیدرات در کاهش وزن بسیار تاثیر گذار است. البته منظور ما این نیست که کربوهیدرات رو کامل از رژیم حذف کنید، اما بهتر است مصرفش را کاهش دهید (به خصوص در 5 روز اول). برخی از سبزیجات مانند هویج و کلم بروکلی، منبع سالمی برای مصرف کربوهیدرات است و می توانید در رژیم شوک مورد استفاده قرار دهید.

کاهش مصرف کربوهیدرات

عوارض رژیم غذایی شوک

 این رژیم علاوه بر داشتن مزایا، عوارضی هم دارد. در ادامه برخی عوارض این رژیم را نام برده ایم:

1. کاهش آب بدن

مهم ترین عوارض رژیم شوک، کمبود آب بدن است. در 5 روز اول رژیم بدن شما مقدار زیادی آب از دست می دهد. پس در این چند روز انتظاری برای چربی سوزی و کاهش وزن نداشته باشید.  فرآیند چربی سوزی در رژیم بعد از روز 5 شروع می شود. البته در روزهای اول مقدار زیادی آب و گلیکوژن تجزیه می شود. وقتی در روزهای اول آب بدن را از دست می دهید، منجر ب بروز علائمی مثل خستگی، سردرد، سرگیجه، دهیدراته شدن پوست و مواردی مثل این می شود.

بیشتر بخوانید 👈 انواع رژیم آب درمانی

2. بروز مشکلات قلبی

مورد بعدی که جزء مهم ترین عوارض رژیم شوک است؛ بروز مشکلات قلبی است. امکان دارد بدن برخی از افراد با این رژیم غذایی ناسازگار باشد. در این حالت، مشکلات مختلفی مانند کاهش فشار خون، کاهش کلسترول و قند خون مشاهده خواهد شد. همه این عوامل دست به دست هم می دهند و باعث می شود سلامت قلب به خطر بیافتد. افرادی که مریضی و مشکلات قلبی دارند، بایستی از رژیم غذای دیگری استفاده کنند. این افراد، بایستی تحت نظر متخصص رژیم قرار بگیرند و از انتخاب خودسرانه رژیم غذایی خودداری کنند.

3.شکستگی و ضعف عضلات

عوارض بعدی رژیم غذایی شوک، شکستگی و ضعف عضلات است. در انواع مدل های رژیم غذایی، چربی ها و بافت ماهیچه ها همراه با یکدیگر تجزیه می شوند. مگر اینکه از ورزش ها و مکمل های بدنسازی، برای جلوگیری و حفظ عضلات و تجزیه بافت ماهیچه ها کمک بگیرید.

شکستگی و ضعف عضلات

پروتئین هایی که برای بافت ماهیچه ها و انرژی بدن تامین می شود، در 5 روز اول رژیم به  طور کامل تجزیه می شود. در آخر هم انرژی بدن شما کاهش می یابد، هم استخوان ها و هم مفاصل ضعیف می شود. بهتر است در طول رژیم فعالیت های ورزشی سنگین انجام ندهید. تمریناتی که مربی پیشنهاد داده است را انجام دهید.

4.اختلال در عملکرد روده

عوارض بعدی این رژیم، اختلال در عملکرد روده است. این اتفاق زمانی می افتد که غذای مناسب و کافی وارد بدن شما نشود و دستگاه گوارش مختل می شود. مثال، حرکات نامنظم روده یکی از مهم ترین نشانه ها است که نشان می دهد عملکرد دستگاه گوارش دچار اختلال شده است. این مشکلات باعث کاهش انرژی و احساس خستگی می شود.

انواع مختلفی از رژیم غذایی شوک وجود دارد که افراد خودسرانه آن را انتخاب می کنند. رژیم های غذایی که در گوگل رایج است، برای متابولیسم بدن شما شاید مناسب نباشد و باعث بروز بیماری هایی مثل بیماری گوارشی شود. به همین دلیل بهتر است قبل انتخاب رژیم غذایی، با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.